Aanbod › Ontdek onze studentengids
Deel deze pagina

Ontdek onze studentengids

Kortrijk Studentenstad vzw stelt dit academiejaar opnieuw een handige studentengids voor. Deze gids helpt de studenten op weg door stad Kortrijk met niet te missen adresjes, geeft tips over het leven op kot, mikt op de culturele duizendpoot, zet in op studiebegeleiding, begeleidt studenten naar studentenjobs en nog veel meer.

 

De studentengids is vanuit een ludieke insteek opgesteld en is speciaal voor studenten geschreven. Zo wordt er ook een ‘eerste hulp bij katers en kattinnen’ gegeven. Vele studenten zullen de rubriek achteraan het interessantst vinden. Daar bieden heel wat Kortrijkse handelaars immers kortingsbonnen aan. Je eindwerk inbinden aan de helft van de prijs, goedkope taxiritten maar ook gratis pintjes: een student kan dankzij de studentengids heel wat centen besparen!

 

De gids is gratis te krijgen in de universiteiten KU Leuven Campus Kulak Kortrijk en UGent campus Kortrijk alsook in de hogescholen VIVES en Howest. Je kan hem ook van hieruit downloaden als het coronagewijs niet lukt om op de campus te geraken.

 

Kelly Detavernier, schepen van Onderwijs: “De studentengids werd vorig jaar heel goed onthaald. Het resultaat is dat we ook dubbel zoveel handelaars bereid vonden om kortingsbonnen aan te bieden waardoor de gids nog meer te bieden heeft. De ideale manier om met de gids in de hand de stad op hun eigen manier te ontdekken”